joi, 24 mai 2018

Mihai Răzvan Ungureanu: ARD susţine în continuare modificarea Constituţiei

Publicat pe 13 noiembrie 2012, in Actualitate, Politica
mihai-razvan-ungureanu

Preşedintele Partidului Forţa Civică, copreşedinte al Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat marţi că ARD susţine în continuare modificarea Constituţiei, astfel încât Legea fundamentală să definească „foarte bine” competenţele Executivului şi să cuprindă prevederile Tratatului fiscal european.

 

„Interesul ARD este de a discuta despre rescrierea Constituţiei. Este o chestiune despre care s-a făcut vorbire în ulima vreme, dar subiectul a revenit cu putere în atenţia publică, în atenţia mediului politic, în vara acestui an, pe fondul turbulenţelor politice. Rescrierea Constituţiei pretinde consens politic. Rescrierea Constituţiei pretinde interes cetăţenesc. Nu se poate să gândim rescrierea Constituţiei de către o minoritate politică. Credem că o nouă Românie are nevoie de o nouă Constituţie, în aşa fel făcută încât să evite situaţiile prin care a trecut România în această vară”, a declarat copreşedintele ARD, marţi, într-o conferinţă de presă.

 

Potrivit lui Ungureanu, viitorul text al Constituţiei va trebui să elimine „echivocul de interpretare” şi să definească „foarte bine” rolurile şi competenţele „diferitelor etaje” ale Executivului, fie că este vorba de Administraţia Prezidenţială sau de primul-ministru.

 

El a mai afirmat că este nevoie de o Lege fundamentală care să ofere răspuns la întrebările care, în mod natural, au apărut în ultimele şase luni – „cine reprezintă pe cine?”, „cum poate fi reprezentată România?”.

 

Credem într-o Constituţie nouă al cărui text să facă vorbire clară despre rostul şi conţinutul coabitării politice. Coabitarea politică nu poate fi făcută împotriva unei naţiuni, coabitarea politică este soluţia găsită pentru reprezentarea intereselor tuturor cetăţenilor, nu doar a unei părţi a naţiunii române„, a susţinut Mihai Răzvan Ungureanu.

 

El a adăugat că ARD are în vedere o Constituţie care să preia în text prevederile cu privire la ceea ce România s-a angajat să facă în plan extern.

 

„De exemplu, prevederile Tratatului fiscal european despre care programul de guvernare al USL nu face în niciun caz vorbire. Tratatul fiscal european este deja semnat de România”, a subliniat Ungureanu.

 

Fostul premier a menţionat, ca exemple de prevederi din Tratatul european fiscal care ar trebui preluate în Constituţie, obligativitatea limitării deficitelor datoriei publice.

 

„Jocul politic este mult mai amplu şi mult mai delicat decât se poate imagina de la înălţimea, altminteri foarte coborâtă a acestei campanii electorale încărcată de invective. Propunerea cu care venim noi este o propunere de civilizaţie şi de progres. Şi credem cu tărie în ceea ce putem să facem pe seama programului de guvernare al ARD, începând din prima zi din care administrăm ţara”, a conchis liderul ARD.

 

El a evidenţiat, printre prevederile cele mai importante ale programului de guvernare al ARD, creşterea salariului minim, din ianuarie 2013, la 850 de lei, şi implementarea imediată a programului „şcoală după şcoală”. AGERPRES

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2012 PascaniLive.ro