duminică, 18 februarie 2018

CP: Campanie antiavort

Publicat pe 2 iunie 2012, in Campanii, Evenimente
196171_3793662152659_761262927_n

AsociaţiaŞANSA 2010din Paşcani în parteneriat cu Primăria Municipiului Paşcani şi Casa de CulturăMihail Sadoveanu” organizează a doua ediţie a campaniei de informare şi responsabilizare civică antiavort. Avortul este o crimă indiferent de motivele care duc la efectuarea lui, iar incidenţa sa în rândul tinerilor creşte din cauza lipsei de interes şi informare, deşi paradoxal, există atâtea surse mediatice.

 

Pornim de la o statistică sumbră care afirmă că în ultimii 50 de ani în România s-au produs peste 22 de milioane de avorturi, totalizând mai mult decât populaţia actuală a ţării noastre. De aceea dorim să readucem în discuţie, ca în fiecare an, în preajma zilei de 1 iunie, dezbaterea asupra avortului, deoarece unii copii nu au avut posibilitatea să se bucure de darul vieţii, deşi l-au primit. Dezbaterea în jurul subiectului avortului este una dintre cele mai vechi controverse cu privire la fiinţa umană, în unele societăţi fiind acceptat, iar în altele privit cu oroare şi condamnat.

 

Cu toate acestea avortul este utilizat pretutindeni în lume în scopuri de planificare a familiei, a carierei, selectarea sexului urmaşilor sau controlul creşterii populaţiei. Abia în ultimul secol, dezbaterea a luat în calcul şi drepturile mamei, precum şi pe cele ale potenţialului copil, axându-se în special pe conflictul dintre acestea. Această campanie face parte din cadrul Clubului „Şansa”, program cu caracter permanent, iniţiat în parteneriat cu Primăria Paşcani, alături de Casa de Cultură „ Mihail Sadoveanu”, Paşcani, şcolile şi liceele din municipiu: Colegiul Naţional „ Mihail Sadoveanu”, Paşcani; Colegiul de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani; Grupul Şcolar „ Mihai Busuioc”, Paşcani; Liceul Teoretic „ Miron Costin”, Paşcani; Liceul Economic „ Nicolae Iorga”, Paşcani, Şcoala „Iordache Cantacuzino”, Paşcani; Centrul de Studii „Ştefan cel Mare”, Paşcani. Omul este complet, împlinit, în măsura în care este şi social, interacţionează eficient cu mediul în care trăieşte. De aceea Asociaţia ŞANSA 2010 vă invită în data 4 iunie 2012 să vă spuneţi părerea şi să participaţi activ la dezbaterea noastră sau să militaţi alături de noi prin marşul organizat după dezbatere, aprinzând şi o lumânare pentru sufletelor copilaşilor. Ştim că susţinătorii avortului apără drepturile actuale ale mamei, considerând că a fi în viaţă nu este acelaşi lucru cu a fi o persoană, iar oponenţii se axează în special pe drepturile fiinţei umane potenţiale, susţinând că viaţa începe la concepere. Puteţi să vă situaţi în ce categorie doriţi, iar acum aveţi ocazia şi să vă susţineţi public punctul de vedere.Activităţile din cadrul campaniei antiavort „Alege viaţa- spune NU avortului”- ediţia a II-a, se vor desfăşura la Casa de Cultură Paşcani, după cum urmează:

 

 

ora 16.00- dezbatere liberă pro şi contra pe tema campaniei antiavort, cu prezentarea unor cazuri reale.

ora 17.30- marş pentru viaţă împotriva avortului şi în memoria copiilor nenăscuţi de pretutindeni.

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2012 PascaniLive.ro