joi, 24 mai 2018

DNA: Sinuciderea lui Nastase, o diversiune. Patru dosare penale pentru un medic si trei ofiteri. Judecatorii: Sa fie dus la penitenciar!

Publicat pe 26 iunie 2012, in Politica
cazul-nastase

Fostul premier ar putea fi trasferat astazi la Penitenciarul Rahova.

ORA 19:00

Medicul Serban Bradisteanu si ceilalti trei ofiteri au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase, afirma Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Nicolae Costea, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Marian Apostol, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, serban Alexandru Bradisteanu, medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca,  in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000”, a comunicat DNA, la solicitarea mass-media.

Potrivit sursei citate, in rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase. La data de 26 iunie 2012, celor patru invinuiti li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

ORA 18:00

Tribunalul Bucuresti a decis ca Adrian Nastase trebuie incarcerat in penitenciar. Potrivit deciziei judecatorilor, in acest moment, nu exista nicio piedica in executarea pedepsei de doi ani de inchisoare.Presedintele instantei Laura Andrei a  declarat ca este necesara punerea in executarea a mandatului de incarcerare. Acaesta solutie nu este definitiva, poate fi ataca de Adrian Nastase sau de procurori. „Felul in care cei de la politie vor decide daca se continua executarea si formele in care se face aceasta, este strict problema lor”, a explicat Laura Andrei. Pana la acest moment este confirmat la Tribunalul Bucuresti un singur mandat de incarcerare pentru incluptaii din dosarul Trofeul Calitatii”. „Politistii ne-au spus. Noi le-am raspuns: „, a tinut sa precizeze magistratul.

ORA 17:30

Fostul premier ar putea fi trasferat astazi la Penitenciarul Rahova. Judecatoarea Georgiana Tudor de la Tribunalul Bucuresti a decis ca Nastase va fi transferat in inchisoare.

Tribunalul Bucuresti a decis ca Adrian Nastase trebuie incarcerat in penitenciar. Potrivit deciziei judecatorilor, in acest moment, nu exista nicio piedica in executarea pedepsei de doi ani de inchisoare.

ORA 17:00

Medicii care l-au ingrijit pe Adrian Nastase sunt de acord cu transferul la spitalul Penitenciarulul Rahova. Audiati la DNA, acestia au declarat ca niciodata nu s-au impotrivit transferului.

ORA 16:00

Fostul premier ar putea fi incarcerat astazi la Penitenciarul Rahova. Judecatoarea Georgiana Tudor de la Tribunalul Bucuresti va decide, astazi, daca Nastase va fi transferat la Penitenciarul Rahova. Fostul premier a fost reprezentat in sala de judecata de doi avocati. Magistratul a insistat ca in sala sa fie prezent un procuror de la DNA. Surse DNA spun ca internarea lui Adrian Nastase la Spitalul Floreasca nu era necesara, ranile suferite de catre acesta in urma impuscaturii fiind superficiale. Medicul Serban Bradisteanu este suspectat ca a acoperit, timp de o saptamana, starea reala a fostului premier, care nu a fost atat de grava pe cat s-a vehiculat public.

 

Tribunalul Bucuresti se va pronunta la ora 17.00 daca Adrian Nastase este sau nu este in acet moment in stare de arest. Avocatii fostului premier spun ca  fostul premier este arestat in acet moment, pentru ca politistii i-au lasat un proces verbal prin care l-au instiintat de mandatul de incarcerare. De cealalta parte, judecatorul delegat si Politia sustin ca Adrian Nastase este liber si admit ca procesul verbal al politiei i-a fost comunicat. Autoritatile sutin ca procedura de incarcerare a fost viciata, in sensul ca lipseste procesul verbal de incarcerare de la penitenciar. „Este o situatie nereglementata de lege”, a izbucnit avocatul Ion Cazacu.

Judecatorul a explicat ca astazi se ia in discutie daca exista o impiedicare a punerii in executare a mandatului de incarcerare.
 EVZ.ro

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2012 PascaniLive.ro