joi, 24 mai 2018

Conducerea liberală a adoptat o rezoluţie pentru a reglementa situaţia membrilor certaţi cu legea.

Publicat pe 18 martie 2015, in Actualitate, Politic, Stiri Pascani
craciunescu

Liberalii încep să se debaraseze de membrii de partid cu probleme penale. Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat o rezoluţie prin care statutul partidului este modificat pentru a reglementa situaţia membrilor certaţi cu legea. Astfel, dacă un membru al partidului este trimis în judecată, el va fi suspendat de drept din funcţiile politice. Dacă a fost condamnat în primă instanţă, liberalul va fi suspendat din calitatea de membru al partidului. Condamnarea definitivă va atrage după sine radierea din calitatea de membru. În cazul membrilor PNL care deţin funcţii în administraţia publică centrală, declanşarea urmăririi penale va determina retragerea sprijinului politic.

Rezoluţia adoptată de BPN urmează să fie supusă aprobării Consiliului Naţional, singurul în măsură să opereze modificări ale statutului partidului. Consiliul Naţional al PNL urmează să se întrunească la sfârşitul săptămânii viitoare.

Dacă rezoluţia va fi aplicată în forma adoptată de BPN, iar modificările necesare în statut vor fi operate, aceasta va însemna că deputatul Grigore Crăciunescu va fi suspendat din partid, el fiind condamnat deja în primă instanţă. Astfel, Crăciunescu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că, în perioada în care a îndeplinit funcţia de primar al Paşcaniului, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său, unul dintre acestea vizând concesionarea unui teren la un preţ subevaluat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus totodată interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii elective publice. Cazul său se află acum în faţa completului de cinci judecători al ÎCCJ.

„Suspendarea din calitatea de membru înseamnă pierderea temporară a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din aceasta. Nu mai plăteşte cotizaţia, dar nici nu mai participă, cum este cazul domnului Crăciunescu, la şedinţele Biroului Politic Judeţean al partidului“, a explicat liderul filialei judeţene a PNL, Cristian Adomniţei. Suspendarea lui Crăciunescu ar însemna pentru acesta şi pierderea calităţii de membru al Comitetului Judeţean Executiv al PNL, în care a fost ales la sfârşitul lunii trecute.

 

sursa: ziaruldeiasi.ro

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2015 PascaniLive.ro