vineri, 20 aprilie 2018

Persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei pot depune cereri pentru acordarea de ajutoare alimentare europene.

Publicat pe 26 februarie 2016, in Actualitate, Social, Stiri Pascani
alimente-comunitare

Potrivit Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), este vorba de o nouă categorie de beneficiari care a fost introdusă recent în programul POAD 2016, în urma unor modificări legislative din a doua jumătate a anului trecut.

Pachetele alimentare vor primi doar membrii familiei cu venituri nete lunare realizată de până la 450 lei/lună/persoană inclusiv. Pentru a se putea încadra acestui tip de ajutor, familia trebuie să aibă cel puţin un reprezentant legal cu venitul până la 450 lei/lună. Nu se face media veniturilor pe fiecare membru de familie“, se arată într-un comunicat de presă al DAC.

Conform reprezentanţilor instituţiei, beneficiarii vor face obiectul unei anchete sociale, după ce aceştia vor depune actele doveditoare privind veniturile nete lunare, cererea de solicitare şi actele doveditoare privind componenţa familiei.

În ceea ce priveşte actele de venit, DAC a informat că pot fi depuse adeverinţe cu salariul net (cu menţiunea dacă sunt primite tichete de masă, precum şi valoarea lor), mandate poştale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziţii de stabilire a dreptului sau adeverinţe de venit de la instituţiile competente.

În cazul documentelor prin care se stabileşte componenţa familiei, pot fi depuse copii după certificate de naştere ale copiilor sau diverse hotărâri judecătoreşti care să ateste calitatea de membru al familiei.

Scopul POAD 2016 este de a ajutora persoanele cele mai defavorizate prin acordarea de pachete cu alimente

 

sursa: ziaruldeiasi.ro

1 Comentariu Adauga comentariu

  1. Birsan marcela spune:

    De cînd se primesc cererile?

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2016 PascaniLive.ro