vineri, 20 aprilie 2018

Viceprimar votat ilegal la Pascani. Prefectura Iași nu a dat aviz de legalitate.

Publicat pe 7 iulie 2016, in Actualitate, Administratie, Stiri Pascani
gabriela-nedelcu

Noul viceprimar al Municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu nu a primit aviz de legalitate de la Prefectura Iași. Votul va fi reluat.

Hotărârea are numărul 106 din 2016 și a fost adoptată cu voturile a doar 9 consilieri din cei 19 în funcție, deși legea 215/2001 prevede un minim de cincizeci plus unu din voturile totale. Din această cauză, juriștii Prefecturii, instituție ce are rolul de verificare a hotărârilor emise de Consiliu Local Pașcani, au recomandat revocarea acesteia.

Opoziția din Consiliu Local a anunțat în urmă cu o săptămână, că în cazul în care hotărârea de alegere a viceprimarului este declarată nelegală, atunci vor solicita demisia secretarului Irina Jitaru.

„Dacă se confirmă că această hotărâre a fost adoptată ilegal, doamna secretar Irina Jitaru trebuie să-și dea demisia imediat. Pentru că există suspiciunea că aceasta a acționat așa fiind presată. Și ca să nu mergem mai departe, ar trebui să-și dea demisia”, a acuzat Sorin Olariu consilier local din partea PMP, pentru ATV.

 

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2016 PascaniLive.ro