joi, 24 mai 2018

Loreen, castigatoarea EUROVISION 2012

Publicat pe 27 mai 2012, in Timp Liber, Vedete
loreen-euphoria-eurovision2012

A castigat detasat concursul Eurovision 2012, la mare distanta fata de Rusia, ocupanta locului 2 in finala de la Baku.

 

Reprezentanta Suediei la concursul Eurovision de la Baku, Azerbadjan a reusit performanta de a castiga competitia fara nicio urma de indoiala cu piesa „Euphoria”, in finala desfasurata sambata, la care Romania a fost reprezentata de Mandinga.

 

Lorine Zineb Noka Talhaoui, cunoscuta mai mult cu numele de scena Loreen s-a nascut pe 16 octombrie 1983 in Stockholm din parinti de origine marocana.

 

A devenit cunoscuta in 2004 atunci cand a participat la competitia Swedish Idol unde a obtinut locul 4. Dupa acest moment ea si-a indreptat atentia catre productia muzicala insa a prezentat si cateva emisuni tv. S-a implicat de asemenea in industria de televiziune si ca producator la cateva show-uri.

 

In 2011 a revenit in atentia publica din postura de cantareata atunci cand a participat la competitia nationala „Melodifestivalen” cu piesa „My heart is refusing me”. Chiar daca nu a ajuns in finala, piesa ei a devenit un hit in Suedia.

 

In 2012 si-a incercat din noul norocul cu „Euphoria” iar de data asta a castigat selectia nationala care a dus-o direct la Baku devenind una din piesele favorite la castigarea competitiei, ceea ce s-a si intamplat.

 

Lansarea albumului ei de debut „Rapture” e programata la scurt timp dupa Eurovision 2012 si in mod sigur se va bucura de succes dupa impactul pe care l-a avut in acest show.

 

Mandinga, trupa care a reprezentat Romania in acest an la competitia de la Baku s-a clasat pe locul 12 cu piesa Zaleilah, in pofida estimarilor care ii clasau mult mai aproape de varful clasamentului. Imediat dupa show, Mandinga a postat pe pagina lor de Facebook : „Va multumim tuturor pentru voturi si pentru sprijin. Timpul petrecut la Baku a fost o experienta placuta pentru noi. Mandinga va iubeste!”

 

sursa: profm.ro

Adauga un comentariu

(Obligatoriu)

(Nu va fi publicat) (Obligatoriu)

© 2012 PascaniLive.ro